Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze cykoria mnie intrygowała, radicchio szczególnie. Sprawdza się w sałatkach doskonale. Ale na ciepło też ( pomijając utratę kolorów )
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 297
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 297
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
Cebulę po obraniu przekroiłem na pół wzdłuż, a następnie na cieniutkie plasterki. Radicchio przekroiłem na ćwiartki, wyciąłem głąbki, pokroiłem w cienkie paski, opłukałem, osączyłem na sicie. Na patelni rozgrzałem 3 łyżki oliwy, wrzuciłem cebulę, chwilę podsmażyłem mieszając. Dodałem radicchio i smażyłem, aż zacznie wiotczeć. Posoliłem i doprawiłem pieprzem. Zmniejszyłem ogień na malutki. Patelnię przykryłem pokrywką, dusiłem warzywa przez kilka minut. Ser pokroiłem w kostkę. Dodałem do warzyw. Makaron ugotowałem al. dente, odcedziłem, wrzuciłem na patelnię, dodałem śmietanę, wymieszałem. Doprawiłem świeżo startej gałki. Podgrzałem chwilę, aż ser się rozpuścił.