Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti podany z ugotowanym z konserwy słoikowej sosem paprykowym.
mały garnczek, większy garnczek
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
W małym garnczku zagotowujemy w litrze wody suszoną włoszczyznę z pastą rosołową. W między czasie wyjmujemy ze słoiczka konserwę i kroimy ją w kostkę. Pokrojoną konserwę wkładamy do gotującego się bulionu, dodajemy drobno pokrojony koperek i natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem do smaku oraz dodajemy słodką, mieloną paprykę. Ja do sosu soli nie dawałem, gdyż pasta rosołowa jest na tyle słona że nie trzeba było dodawać soli. Całość gotujemy na małym ogniu 5 minut. W zimnej, przegotowanej wodzie mieszamy mąkę i zagęszczamy sos. Zagęszczony sos chwilę gotujemy. Podczas gdy się gotował sos, gotujemy makaron. Ugotowany makaron spaghetti podajemy z ugotowanym sosem. Smacznego !!!