Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti podany z ugotowanym z konserwy słoikowej sosem paprykowym.
mały garnczek, większy garnczek
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2146
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 383
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17280
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2146
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 383
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 803
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17280
Składniki
W małym garnczku zagotowujemy w litrze wody suszoną włoszczyznę z pastą rosołową. W między czasie wyjmujemy ze słoiczka konserwę i kroimy ją w kostkę. Pokrojoną konserwę wkładamy do gotującego się bulionu, dodajemy drobno pokrojony koperek i natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem do smaku oraz dodajemy słodką, mieloną paprykę. Ja do sosu soli nie dawałem, gdyż pasta rosołowa jest na tyle słona że nie trzeba było dodawać soli. Całość gotujemy na małym ogniu 5 minut. W zimnej, przegotowanej wodzie mieszamy mąkę i zagęszczamy sos. Zagęszczony sos chwilę gotujemy. Podczas gdy się gotował sos, gotujemy makaron. Ugotowany makaron spaghetti podajemy z ugotowanym sosem. Smacznego !!!