Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2009
Szybko i pysznie
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23150
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Oprószyć, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać z 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku wymieszanymi z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie smażymy aż do uzyskania złotego koloru kurczaka. Makaron tagiatelle gotować 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (by makaron się nie posklejał). Fasolkę szparagową poprzecinać na pół i ugotować. W dużym rondlu pogrzać 50 ml oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie składniki (makaron, kurczak fasolka) na koniec dodajemy gotowy słoiczek sosu Pesto (pesto może być robione przez nas). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i podawać najlepiej na głębokich talerzach