Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2009
Szybko i pysznie
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116042
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1438
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1263
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116042
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2987
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1438
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1263
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Oprószyć, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać z 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku wymieszanymi z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie smażymy aż do uzyskania złotego koloru kurczaka. Makaron tagiatelle gotować 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (by makaron się nie posklejał). Fasolkę szparagową poprzecinać na pół i ugotować. W dużym rondlu pogrzać 50 ml oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie składniki (makaron, kurczak fasolka) na koniec dodajemy gotowy słoiczek sosu Pesto (pesto może być robione przez nas). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i podawać najlepiej na głębokich talerzach