Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2009
Szybko i pysznie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3897
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3725
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 500
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 295
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1940
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3897
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3725
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 500
Składniki
2 podwójne piersi z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w mniejszą kostkę. Oprószyć, solą pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać z 3 zmiażdżonymi ząbkami czosnku wymieszanymi z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Następnie smażymy aż do uzyskania złotego koloru kurczaka. Makaron tagiatelle gotować 8 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (by makaron się nie posklejał). Fasolkę szparagową poprzecinać na pół i ugotować. W dużym rondlu pogrzać 50 ml oliwy z oliwek i wrzucić wszystkie składniki (makaron, kurczak fasolka) na koniec dodajemy gotowy słoiczek sosu Pesto (pesto może być robione przez nas). Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i podawać najlepiej na głębokich talerzach