Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem makaron w kokosowym sosie curry z pysznym, słodkim mango. Sos jest lekko pikantny, z dodatkiem chili, mleczko nadaje mu delikatnego, kremowego smaku. Mango jest nazywane owocem bogów, ma ciekawy smak i piękny zapach. Zawiera wiele cennych składników, mikroelementów i witamin. Antyoksydanty zawarte w mango zapobiegają nowotworom i wielu chorobom, spowalniają również procesy starzenia.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2299
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1400
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2139
Składniki
Mięso kroimy w paseczki, oprószamy solą, pieprzem, curry, dodajemy łyżkę oliwy, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Mango kroimy w grubą kostkę, imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso podsmażamy na łyżce tłuszczu, gdy się zrumieni dodajemy cebulę i czosnek, smażymy razem kilka minut. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy paprykę, imbir, przyprawy i dusimy razem 10-15 minut. Pod koniec dodajemy mango. Makaron gotujemy al dente, odsączamy i mieszamy z sosem. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.