Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybki smaczny obiad.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, brokuła podziel na różyczki i ugotuj aldente około 5 minut.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż, dodaj ugotowany brokuł i rozdrobnij go za pomocą widelca, całość zalej szklanką śmietany. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Na koniec dodaj makaron.
Wszystko dokładnie wymieszaj i chwilę podgrzej.