Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne danie, a koszt koszt jednej porcji to tylko 2 zł.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 472
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14190
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6130
Pychota. Polecam.
Odsłon: 472
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14190
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6130
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, boczek pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek. Wymieszać śmietanę z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany al dente makaron i zalać śmietaną. Podgrzewać na wolnym ogniu cały czas mieszając, nie można doprowadzić do zagotowania, ponieważ żółtko się zetnie. Podawać udekorowane listkami majeranku.