Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w stylu dań zero waste, bo przecież nikt z nas nie lubi marnować jedzenia, a co za tym idzie- zawartości portfela ;) To moja szybka i smaczna propozycja na obiad, ale sprawdzi się równie dobrze jako kolacja.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1099
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1099
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Czekamy do zeszklenia i dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Smażymy całość około 5 minut i dodajemy puszkę pomidorów.
Puszkę po pomidorach napełniamy do połowy wodą i wlewamy ją do garnka w którym mamy podsmażoną cebulkę i kurczaka wypłukując resztę pomidorów. Zagotowujemy całość, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.
Wsypujemy makaron i gotujemy pod przykryciem aż do jego miękkości, co jakiś czas mieszając aby makaron się nie przypalił
Na koniec dodajemy pokruszoną mozzarellę i mieszamy do jej roztopienia. Danie można ozdobić pomidorkami koktajlowymi i posypać na wierzchu natką pietruszki.