Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki wyróżniają się wśród grzybów bogatą zawartością witamin i substancji odżywczych - ich ilość podobna jest do ilości w warzywach i owocach. Świetnie sprawdzają się w daniach jarskich, dziś przedstawiam przepis na bezmięsny, ale za to mocno serowy makaron z boczniakami.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na małych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, marchew i boczniaki, do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, dodajemy koper, ser gorgonzola i starty na tarce cheddar. Przyprawiamy. Dusimy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy z sosem. Przed podaniem dekorujemy serem i koperkiem.