Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki wyróżniają się wśród grzybów bogatą zawartością witamin i substancji odżywczych - ich ilość podobna jest do ilości w warzywach i owocach. Świetnie sprawdzają się w daniach jarskich, dziś przedstawiam przepis na bezmięsny, ale za to mocno serowy makaron z boczniakami.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69107
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 494
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69107
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 494
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15441
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na małych oczkach tarki.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, marchew i boczniaki, do odparowania wody. Wlewamy śmietankę, dodajemy koper, ser gorgonzola i starty na tarce cheddar. Przyprawiamy. Dusimy do momentu aż sos zgęstnieje.
Makaron mieszamy z sosem. Przed podaniem dekorujemy serem i koperkiem.