Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy ponieważ w piętnaście minut gotowy. Chyba zgodzicie się ze mną że nie zawsze musi być do obiadu kawał mięsa, można również zjeść tak jak ja dziś przygotowałam. Synowi tak smakowało że aż dokładkę brał.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Składniki
Na dużą głęboką patelnię wlać olej dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i podsmażyć do czasu aż cebula się zeszkli. Do gotowej cebuli dodać śmietanę oraz mleko dokładnie wymieszać jak już śmietana z mlekiem lekko gęstnieje dodać groszek z marchewką odlewając z niego zalewę, posolić oraz wsypać pieprz czarny. W trakcie smażenia śmietany z mlekiem i groszkiem z marchewka cały czas mieszając dodać natkę pietruszki i nadal smażyć na średnim ogniu cały czas mieszając aby śmietana się nie zważyła do momentu aż zacznie ładnie wszystko gęstnieć. W czasie smażenia wstawić makaron w lekko osolonej wodzie i ugotować go do pełnej miękkości.
Gdy sos śmietanowy z groszkiem i marchewką ładnie zgęstniał a makaron ugotował się na miękko wtedy za pomocą łyżki cedzakowej z wody wybierać makaron aby pozbyć się nadmiaru wody w której był gotowany i przełożyć cały do smażącego na wolnym ogniu sosu, wymieszać, wsypać szczyptę ostrej papryki oraz suszony koper i całość mieszając podsmażyć jeszcze przez chwilkę, zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś ma ochotę można dodać kiełbasę lub szynkę.
Tak przygotowany makaron to szybkie rozwiązanie na szybki i pyszny obiad. Jeżeli ktoś ma większą rodzinę i więcej jedzą wystarczy zwiększyć składniki. Tak jak pisałam można również dodać do takiego makaronu z sosem śmietanowym kiełbasę szynkę lub nawet pierś kurczaka wcześniej obsmażoną aby nie była surowa. Serdecznie polecam ponieważ danie jest szybkie, pyszne i nawet pożywne.