Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie, które pozwoli sxybko zaspokoić głód:) Smaczne danie obiadowe lub kolacja na ciepło:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15462
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 315
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2768
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5002
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15462
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4638
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 315
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2768
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5002
Składniki
Makaron /rurki, świderki itp. / gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i odstawiamy. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy ok. 2 min i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy drobno posiekany czosnek i cebulę i podsmażamy aż staną się szkliste. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i różyczki brokuła. Po ok. 1 min. wlewamy śmietanę i pokrojoną w kostkę mozzarellę. Podgrzewamy na małym ogniu aż ser się roztopi /-chyba że wolimy by pozostał w kawałkach/. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie zwiększamy ogień, dodajemy makaron i mieszając podgrzewamy 2-3 min. Porcje makaronu w sosie śmietanowo-serowym z warzywami dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.