Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie makaronu i polędwicy, idealne na szybki obiad lub późną kolację.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3818
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 733
Składniki
Makaron ugotować na pól-twardo w osolonym wrzątku. Cebule pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć, cukinie pokroić w kawałki, pomidorki przekroić na pól. Polędwiczki pokroić na cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1 łyżki oleju zeszklić cebule i czosnek, zdjąć z patelni odcedzając z nadmiaru tłuszczu. Na tym samym tłuszczu przesmażyć polędwiczki, dodać cukinie, odłożoną cebule i czosnek, zalać śmietaną, dodać zioła, musztardę i doprawić sola i pieprzem. Na koniec gotowania dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Sos powinien samoistnie się zagęścić, jeśli dodana jest gorsza śmietana, sos można zagęścić zasmażką. Sos połączyć z odcedzonym, gorącym makaronem, przemieszać, podawać.