Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie makaronu i polędwicy, idealne na szybki obiad lub późną kolację.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Makaron ugotować na pól-twardo w osolonym wrzątku. Cebule pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć, cukinie pokroić w kawałki, pomidorki przekroić na pól. Polędwiczki pokroić na cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części. Na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1 łyżki oleju zeszklić cebule i czosnek, zdjąć z patelni odcedzając z nadmiaru tłuszczu. Na tym samym tłuszczu przesmażyć polędwiczki, dodać cukinie, odłożoną cebule i czosnek, zalać śmietaną, dodać zioła, musztardę i doprawić sola i pieprzem. Na koniec gotowania dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Sos powinien samoistnie się zagęścić, jeśli dodana jest gorsza śmietana, sos można zagęścić zasmażką. Sos połączyć z odcedzonym, gorącym makaronem, przemieszać, podawać.