Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makarony, chociaż ostatnio niezbyt często je robię. Czas więc to zmienić. Zapraszam zatem na makaron z wyrazistym sosem szpinakowo-pieczarkowym.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 540
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1932
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 540
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1932
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 142
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 210
Składniki
Makaron ugotować al`dente wg opisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i w razie potrzeby obrać. Pokroić w grube plasterki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać (najlepiej za pomocą blendera). Szpinak delikatnie pokroić. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, podsmażyć czosnek z cebulką, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 10 min. Następnie dodać szpinak i dalej gotować. Gdy pieczarki i szpinak będą miękkie stopniowo dolewać śmietanki. Pod koniec gotowania dodać makaron, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Całość zagotować.
Smacznego !
:)