Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię makarony, chociaż ostatnio niezbyt często je robię. Czas więc to zmienić. Zapraszam zatem na makaron z wyrazistym sosem szpinakowo-pieczarkowym.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 291
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241333
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 291
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6686
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241333
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 413
Składniki
Makaron ugotować al`dente wg opisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i w razie potrzeby obrać. Pokroić w grube plasterki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać (najlepiej za pomocą blendera). Szpinak delikatnie pokroić. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, podsmażyć czosnek z cebulką, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 10 min. Następnie dodać szpinak i dalej gotować. Gdy pieczarki i szpinak będą miękkie stopniowo dolewać śmietanki. Pod koniec gotowania dodać makaron, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Całość zagotować.
Smacznego !
:)