Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste, pyszne i pożywne danie, które przygotujemy w kilka chwil. Uwielbiam makaron z algami morskimi, które zawierają mnóstwo cennych i łatwo przyswajalnych przez organizm mikroelementów. Jest pyszny, zdrowy i ma piękny kolor. Dzisiaj przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem baby i suszonymi pomidorami w sosie śmietankowym. To połączenie rozpieści wszystkie kubki smakowe :)
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory zalewamy wrzątkiem, aby delikatnie zmiękły oraz oddały nadmiar soli*, a następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
* Jeśli używamy pomidorów z oleju, to nie zalewamy ich wcześniej wrzątkiem. Olej z takich pomidorów możemy także wykorzystać do przygotowania dania.
Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na oleju. Do kurczaka dodajmy łyżkę masła oraz szpinak. Gdy ten zwiędnie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i kawałki suszonych pomidorów. Wszystko zalewamy śmietanką, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i dusimy przez chwilę.
Makaron odcedzamy i łączymy z zawartością patelni. Danie doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i wykładamy na talerze.
Danie doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i wykładamy na talerze.
Smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką Colesław.
Odsłon: 1046
Filety z morszczuka duszone w warzywach z dużą ilością przypraw. Podajemy jak...
Odsłon: 756
Można tak przygotować każdą rybę, uparowaną rybę polewa się pod koniec aromat...
Odsłon: 3188
Składniki
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory zalewamy wrzątkiem, aby delikatnie zmiękły oraz oddały nadmiar soli*, a następnie kroimy je na mniejsze kawałki. * Jeśli używamy pomidorów z oleju, to nie zalewamy ich wcześniej wrzątkiem. Olej z takich pomidorów możemy także wykorzystać do przygotowania dania.
Oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i pieprzem, a następnie smażymy na oleju. Do kurczaka dodajmy łyżkę masła oraz szpinak. Gdy ten zwiędnie dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i kawałki suszonych pomidorów. Wszystko zalewamy śmietanką, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej i dusimy przez chwilę.
Makaron odcedzamy i łączymy z zawartością patelni. Danie doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i wykładamy na talerze.
Danie doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i wykładamy na talerze.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 1376
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 72