Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Awokado jest bogatym źródłem wielu witamin i mikroelementów oraz działa przeciwzapalnie i pobudza organizm do trawienia. Właśnie dlatego warto po nie często sięgać, np. przygotowując sycący obiad. Makaron z awokado i szpinakiem to świetne połączenie, które przyciąga zarówno wyglądem, jak i smakiem. Danie jest proste w przygotowaniu i przepyszne. Wypróbuj makaron z awokado z dodatkiem świeżyć warzyw już dziś!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1687
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3803
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9916
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2551
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1687
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 630
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3803
Składniki
Wstaw makaron do gotowania - przygotuj go zgodnie z zaleceniem producenta.
Na początku przekrój awokado i wyjmij miąższ. Przełóż do większej miski. Obierz czosnek, a do małej szklanki wyciśnij sok z cytryny.
Do miski z awokado włóż szpinak, obrany czosnek, wlej sok z cytryny i posyp wszystkie składniki solą do smaku (kilka szczypt). Blenduj całość do połączenia w jednolitą masę. Dopraw pieprzem według uznania.
Na suchej patelni podpraż chwilę orzechy. Następnie poszatkuj je na drobne kawałki.
Ugotowany makaron odcedź i włóż z powrotem do garnka. Wymieszaj dokładnie z przygotowaną masą z awokado.
Makaron z awokado przełóż do głębokiego lub płytszego talerza i posyp uprażonymi orzechami. Przekrój pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki i wrzuć kilka na wierzch. Poszatkuj kolendrę i również ozdób (możesz zastąpić bazylią). Danie jest już gotowe!