Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z białym serem i boczkiem

Makaron z białym serem i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 195 Ocena: 2650

Dodano:

Odsłon: 366

Z nadejściem jesieni coraz częściej sięgam po dania z dzieciństwa. W zaciszu domowym takie dania smakują najlepiej.

Składniki

  • 500g makaronu np. fusilli
  • 500 g sera białego ( wg uznania czy ma być to chudy, tłusty czy półtłusty)
  • 150g wędzonego boczku
  • sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
    Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cienko pokrojony boczek i smażymy do zrumienienia.
    Makaron odcedzamy wrzucamy do garnka, dodajemy ser i boczek. Doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń