Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sezonowy obiad - makaron z bobem, szynką dojrzewającą, bazyliowym pesto i aromatycznym serem Grana Padano.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2731
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru, na niedużym ogniu przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu obieramy ze skórek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę kroimy w cienkie plasterki, następnie w paseczki. Szynkę smażymy na patelni, na małym ogniu, aż będzie chrupiąca. Dodajemy suszone pomidory, chilli i bób, smażymy jeszcze minutę. Dodajemy ugotowany makaron, pesto bazyliowe, doprawiamy pieprzem i solą (z solą uważnie, bo usmażona szynka nadaje mocno słony smak). Smażymy jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Makaron rozkładamy na na 4 talerze, każdy posypujemy łyżeczką tartego sera Grana Padano.