Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sezonowy obiad - makaron z bobem, szynką dojrzewającą, bazyliowym pesto i aromatycznym serem Grana Padano.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2228
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4754
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2228
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4754
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Składniki
Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru, na niedużym ogniu przez około 15 minut. Po lekkim ostudzeniu obieramy ze skórek. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę kroimy w cienkie plasterki, następnie w paseczki. Szynkę smażymy na patelni, na małym ogniu, aż będzie chrupiąca. Dodajemy suszone pomidory, chilli i bób, smażymy jeszcze minutę. Dodajemy ugotowany makaron, pesto bazyliowe, doprawiamy pieprzem i solą (z solą uważnie, bo usmażona szynka nadaje mocno słony smak). Smażymy jeszcze kilka minut, co jakiś czas mieszając. Makaron rozkładamy na na 4 talerze, każdy posypujemy łyżeczką tartego sera Grana Padano.