Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem i brokułami
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35615
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35615
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
        
        
                Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Na suchej patelni podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę do zarumienienia, dodać pokrojony por lub cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory i całość zalać śmietanką. (Ja dodatkowo wlewam 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu). Na koniec dodać brokuła, ugotowany makaron i wymieszać. Dodać parmezan, doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego!