Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem i brokułami
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2426
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 863
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Na suchej patelni podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę do zarumienienia, dodać pokrojony por lub cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory i całość zalać śmietanką. (Ja dodatkowo wlewam 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu). Na koniec dodać brokuła, ugotowany makaron i wymieszać. Dodać parmezan, doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego!