Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem i brokułami
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente w osolonej wodzie. Na suchej patelni podsmażyć boczek pokrojony w kosteczkę do zarumienienia, dodać pokrojony por lub cebulę i jeszcze chwilę podsmażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory i całość zalać śmietanką. (Ja dodatkowo wlewam 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu). Na koniec dodać brokuła, ugotowany makaron i wymieszać. Dodać parmezan, doprawić solą oraz pieprzem. Smacznego!