Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przygotować coś do jedzenia i bez zbytniego wkładu pracy. Oto jeden z przepisów na makaron.
Naczynie żaroodporne, patelnia, tarka do jarzyn, łyżka , durszlak, garnek, szpatułka drewniana
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1316
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113579
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1316
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113579
Składniki
Gotujemy makaron według instrukcji gotowania. W tym czasie smażymy boczek na patelni aż się zrumieni i odstawiamy na bok.
Przygotowujemy sos według instrukcji obsługi na opakowaniu. Dodajemy połowę startego sera, mieszamy aż ser się rozpuści w sosie. Resztę sera zostawiamy do posypania wierzchu.
Makaron odlewamy na durszlaku i wkładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać makaron
Dodajemy sos i mieszamy.
Dodajemy boczek z tłuszczem i mieszamy.
Całość posypujemy resztą sera i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Można podawać z sałatką ze świeżych warzyw lub gotowanych.