Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przygotować coś do jedzenia i bez zbytniego wkładu pracy. Oto jeden z przepisów na makaron.
Naczynie żaroodporne, patelnia, tarka do jarzyn, łyżka , durszlak, garnek, szpatułka drewniana
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21240
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25343
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 112
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21240
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25343
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 112
Składniki
Gotujemy makaron według instrukcji gotowania. W tym czasie smażymy boczek na patelni aż się zrumieni i odstawiamy na bok.
Przygotowujemy sos według instrukcji obsługi na opakowaniu. Dodajemy połowę startego sera, mieszamy aż ser się rozpuści w sosie. Resztę sera zostawiamy do posypania wierzchu.
Makaron odlewamy na durszlaku i wkładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać makaron
Dodajemy sos i mieszamy.
Dodajemy boczek z tłuszczem i mieszamy.
Całość posypujemy resztą sera i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Można podawać z sałatką ze świeżych warzyw lub gotowanych.