Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przygotować coś do jedzenia i bez zbytniego wkładu pracy. Oto jeden z przepisów na makaron.
Naczynie żaroodporne, patelnia, tarka do jarzyn, łyżka , durszlak, garnek, szpatułka drewniana
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3523
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4302
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74363
Składniki
Gotujemy makaron według instrukcji gotowania. W tym czasie smażymy boczek na patelni aż się zrumieni i odstawiamy na bok.
Przygotowujemy sos według instrukcji obsługi na opakowaniu. Dodajemy połowę startego sera, mieszamy aż ser się rozpuści w sosie. Resztę sera zostawiamy do posypania wierzchu.
Makaron odlewamy na durszlaku i wkładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać makaron
Dodajemy sos i mieszamy.
Dodajemy boczek z tłuszczem i mieszamy.
Całość posypujemy resztą sera i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Można podawać z sałatką ze świeżych warzyw lub gotowanych.