Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny pomysł na letni obiad.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4520
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2027
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113718
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4520
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2027
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113718
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron. Do niedużego garnka wrzucamy borówki (część odkładamy do dekoracji) razem z cukrami i podgrzewamy na niewielkim ogniu do zawrzenia, często mieszając. Gotujemy przez około 10 minut po czym dodajemy śmietanę. Najlepiej jest to robić stopniowo, wcześniej dodając do śmietany nieco wrzącego soku. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z powstałym sosem, dodajemy pokruszony twaróg i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy pozostawionymi do dekoracji borówkami.
Ps. Można również zamiast mieszania twarogu z makaronem i sosem posypać nim gotowe już danie. Ja wymieszałam go ze względu na specyficzne podniebienia moich dzieci ;)