Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny pomysł na letni obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27917
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27917
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron. Do niedużego garnka wrzucamy borówki (część odkładamy do dekoracji) razem z cukrami i podgrzewamy na niewielkim ogniu do zawrzenia, często mieszając. Gotujemy przez około 10 minut po czym dodajemy śmietanę. Najlepiej jest to robić stopniowo, wcześniej dodając do śmietany nieco wrzącego soku. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z powstałym sosem, dodajemy pokruszony twaróg i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy pozostawionymi do dekoracji borówkami.
Ps. Można również zamiast mieszania twarogu z makaronem i sosem posypać nim gotowe już danie. Ja wymieszałam go ze względu na specyficzne podniebienia moich dzieci ;)