Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny pomysł na letni obiad.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1604
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232016
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Składniki
Wstawiamy wodę na makaron. Do niedużego garnka wrzucamy borówki (część odkładamy do dekoracji) razem z cukrami i podgrzewamy na niewielkim ogniu do zawrzenia, często mieszając. Gotujemy przez około 10 minut po czym dodajemy śmietanę. Najlepiej jest to robić stopniowo, wcześniej dodając do śmietany nieco wrzącego soku. Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z powstałym sosem, dodajemy pokruszony twaróg i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerze i posypujemy pozostawionymi do dekoracji borówkami.
Ps. Można również zamiast mieszania twarogu z makaronem i sosem posypać nim gotowe już danie. Ja wymieszałam go ze względu na specyficzne podniebienia moich dzieci ;)