Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
syte, aromatyczne, szybkie do przygotowania danie rodem z Włoch :-)
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Brokuły ugotować al dente, przelać zimną wodą. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oleju podsmażyć drobno pokrojony czosnek i pokrojoną w kostkę szynkę, wlac śmietankę i wkruszyć ser pleśniowy. Gotowac na małym ogniu i mieszac do rozpuszczenia sera i uzyskania gładkiego sosu. Lekko osolić (ser może być już słony), przyprawić pieprzem i ostrą papryką. Dodać pokrojone suszone pomidory. Makarony wrzucić do sosu, wymieszać i wyłozyć na talerze. Na wierzch wyłożyć brokuły. Mozna posypać startym serem. Smacznego :-)