Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12034
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16684
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12034
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16684
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5394
Składniki
Zblanszowałam brokuł- 3 minuty w osolonym wrzątku. Po wyłączeniu ognia potrzymałam go jeszcze chwile aby zmiękł, ale od tego momentu traci już witaminy. Woda przyda się do makaronu. Na oliwie lekko zrumieniłam pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy zaczęła lekko się złocić dodałam posiekany czosnek, gdy ten zaczął pachnieć dodałam serki topione i wodę i je rozpuściłam. Teraz można wstawić makaron. Do rozpuszczonych serków dodałam połowę startego parmezanu, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową. gdy utworzył się sos, dodałam część brokuła- wymieszałam. Polałam sosem ugotowany makaron, ułożyłam resztę brokuła i posypałam resztą startego parmezanu.
Smacznego :)