Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75292
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1585
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 505
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1258
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 755
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75292
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1585
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 505
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1258
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 755
Składniki
Zblanszowałam brokuł- 3 minuty w osolonym wrzątku. Po wyłączeniu ognia potrzymałam go jeszcze chwile aby zmiękł, ale od tego momentu traci już witaminy. Woda przyda się do makaronu. Na oliwie lekko zrumieniłam pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy zaczęła lekko się złocić dodałam posiekany czosnek, gdy ten zaczął pachnieć dodałam serki topione i wodę i je rozpuściłam. Teraz można wstawić makaron. Do rozpuszczonych serków dodałam połowę startego parmezanu, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową. gdy utworzył się sos, dodałam część brokuła- wymieszałam. Polałam sosem ugotowany makaron, ułożyłam resztę brokuła i posypałam resztą startego parmezanu.
Smacznego :)