Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z brokułem

Makaron z brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 872 Ocena: 17803

Dodano:

Odsłon: 1743

Na serkach topionych.

Składniki

  • na dwie porcje:
  • Makaron 20 dag
  • Brokuł 1/2
  • serek topiony bez utwardzaczy 2 szt= 20 dag
  • Czosnek 2-3 zabki
  • Cebula
  • parmezan 5 dag
  • sól i pieprz i gałka
  • Oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z brokułem

Przygotowanie

  1. Zblanszowałam brokuł- 3 minuty w osolonym wrzątku. Po wyłączeniu ognia potrzymałam go jeszcze chwile aby zmiękł, ale od tego momentu traci już witaminy. Woda przyda się do makaronu.
    Na oliwie lekko zrumieniłam pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy zaczęła lekko się złocić dodałam posiekany czosnek, gdy ten zaczął pachnieć dodałam serki topione i wodę i je rozpuściłam.
    Teraz można wstawić makaron.
    Do rozpuszczonych serków dodałam połowę startego parmezanu, sól, pieprz, i gałkę muszkatołową. gdy utworzył się sos, dodałam część brokuła- wymieszałam. Polałam sosem ugotowany makaron, ułożyłam resztę brokuła i posypałam resztą startego parmezanu.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (47)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń