Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z brokułem, cieciorką i szynką szwarcwaldzką w sosie serowym. Pyszne i kolorowe danie
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 889
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9823
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 889
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9823
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Na oleju smażymy do zarumienienia wiórka cebuli i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szynkę. Smażymy ok 2 minuty. Dodajemy pokrojonego brokuła i pod przykryciem dusimy, aż lekko zmięknie. W międzyczasie sprawdzamy czy nie trzeba dolać odrobiny wody. Kiedy brokuł dojdzie dodajemy cieciorkę, ugotowany makaron, przyprawy i zioła prowansalskie. Dusimy razem kilka minut. Śmietanę, mleko, ser pieprz i gałkę mieszamy. Na małym ogniu podgrzewamy powoli, często mieszając, aż ser się rozpuści. W zależności od sera, sos będzie się mniej lub bardziej ciągnął. Makaron polewamy sosem i mieszamy. Przed podaniem można jeszcze posypać szczyptą sera typu parmezan.