Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i smaczny obiad/kolacja :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6260
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13212
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6260
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13212
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4952
Składniki
Różyczki brokuła blanszujemy. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Słonecznik prażymy.
Na maśle podsmażamy drobno posiekany czosnek (dosłownie chwilkę, żeby się nie spalił). Dodajemy brokuł i makaron. Polewamy oliwą i posypujemy płatkami chili (pamiętajmy, że są bardzo ostre, więc nie przesadzajcie z ilością). Całość jeszcze kilka sekund podsmażamy ciągle mieszając. Na koniec wkrajamy kawałki sera i posypujemy słonecznikiem.