Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tomasz Strzelczyk zaprezentował pomysł na wykorzystanie makaronu, który został mu z poprzedniego dania. Jeśli jednak nie zostały Wam żadne resztki, ugotujcie makaron, potrawa jest tak pyszna, że warto.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5553
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5553
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Cebule pokrój w piórka.
Na patelni rozgrzej masło, gdy się rozpuści, zeszklij cebule. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wszystko wymieszaj.
Po kilku minutach wlej połowę bulionu, dodaj przyprawy i szpinak.
Gdy szpinak „zwiędnie”, a bulion się zredukuje wrzuć makaron. Wlej resztę bulionu i śmietankę. Wsyp żółty ser i natkę pietruszki. Całość zamieszaj, następnie wyłącz palnik.
Do makaronu wbij dwa jajka i dokładnie wymieszaj. Po dwóch minutach danie jest gotowe do jedzenia. Źródło: YouTube/@OddaszFartucha