Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki makaron bez mięsa
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19894
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4221
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3924
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19894
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3023
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4221
Składniki
Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej pół łyżeczki oleju kokosowego (rzepakowego lub innego). Ugotuj ciecierzyce którą wcześniej moczymy kilka godzin ( najlepiej zostawić na ok. 12h). Cukinię umyj i pokrój na drobne plasterki, podsmaż aż się zarumieni. Dodaj posiekany czosnek i przecięte na pół pomidorki koktajlowe. Dodaj również ugotowaną cieciorkę. Całość przemieszaj i smaż minutę. Na koniec dodaj makaron wszystko wymieszaj i dopraw sola i pieprzem. Rozłóż na talerze i dodaj świeże listki bazylii.