Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki makaron bez mięsa
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5757
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5757
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 446
Składniki
Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej pół łyżeczki oleju kokosowego (rzepakowego lub innego). Ugotuj ciecierzyce którą wcześniej moczymy kilka godzin ( najlepiej zostawić na ok. 12h). Cukinię umyj i pokrój na drobne plasterki, podsmaż aż się zarumieni. Dodaj posiekany czosnek i przecięte na pół pomidorki koktajlowe. Dodaj również ugotowaną cieciorkę. Całość przemieszaj i smaż minutę. Na koniec dodaj makaron wszystko wymieszaj i dopraw sola i pieprzem. Rozłóż na talerze i dodaj świeże listki bazylii.