Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makaron z dodakiem cukinii, roszponki oraz szybkiego sosu curry
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9458
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9458
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie
Na najmocniejszym gazie podgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w ćwierćplasterki cukinie. Obsypujemy przyprawą curry i smażymy ok 3min. Nie mieszamy za często aby się nie rozwaliła. Lekko solimy.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Smażymy jeszcze 2min. Dodajemy kukurydzę, odcedzony makaron oraz roszponkę.
Przygotowujemy sos: Mieszamy ze sobą jogurt, jajko, pokrojoną w kosteczkę mozzarelle oraz 1 łyżeczkę żółtej pasty z curry. Jeśli nie mamy pasty możemy użyć suchej przyprawy curry, ale wówczas proponuje dodać jeszcze odrobinę soli.
Zmniejszamy gaz na minimum i dodajemy sos
Mieszamy około pół minuty aż ser się rozpuści.
Przed samym podaniem, albo już na talerzu dodajemy szczodrą garść siekanego szczypiorku. Smacznego