Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny makaron z dodakiem cukinii, roszponki oraz szybkiego sosu curry
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11476
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7836
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155027
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11476
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 64
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7836
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155027
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1090
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie
Na najmocniejszym gazie podgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojoną w ćwierćplasterki cukinie. Obsypujemy przyprawą curry i smażymy ok 3min. Nie mieszamy za często aby się nie rozwaliła. Lekko solimy.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Smażymy jeszcze 2min. Dodajemy kukurydzę, odcedzony makaron oraz roszponkę.
Przygotowujemy sos: Mieszamy ze sobą jogurt, jajko, pokrojoną w kosteczkę mozzarelle oraz 1 łyżeczkę żółtej pasty z curry. Jeśli nie mamy pasty możemy użyć suchej przyprawy curry, ale wówczas proponuje dodać jeszcze odrobinę soli.
Zmniejszamy gaz na minimum i dodajemy sos
Mieszamy około pół minuty aż ser się rozpuści.
Przed samym podaniem, albo już na talerzu dodajemy szczodrą garść siekanego szczypiorku. Smacznego