Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc pewnego dnia na zakupach zaopatrzyłam się w temperówkę do warzyw, dzięki której mogę przygotować makaron z warzyw. Na pierwszy ogień poszła cukinia, która okazała się strzałem w dziesiątkę. W dzisiejszym przepisie do takiego makaronu proponuję sos pomidorowy oraz maleńkie klopsiki.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 524
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Mięso, kajzerkę, jajko, sól i pieprz wyrabiamy na gładka masę. Formujemy z niej małe kuleczki „na jeden kęs”. Obtaczamy je w bułce tartej, a następnie podsmażamy do oleju by zrobiła się na niej chrupiąca skórka.
Do garnka przelewamy pomidory, dodajemy sól, pieprz, oregano oraz bazylię. Wkładamy klopsiki i gotujemy około 15 minut by nieco wody odparowało a mięso doszło w środku.
Cukinię za pomocą temperówki kroimy we wstążki, przekładamy do miski. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i oregano z bazylią. Na talerzu układamy porcję makaronu, porcję sosu oraz kilka klopsików.