Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc pewnego dnia na zakupach zaopatrzyłam się w temperówkę do warzyw, dzięki której mogę przygotować makaron z warzyw. Na pierwszy ogień poszła cukinia, która okazała się strzałem w dziesiątkę. W dzisiejszym przepisie do takiego makaronu proponuję sos pomidorowy oraz maleńkie klopsiki.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3931
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2929
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 399
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3931
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2929
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 399
Składniki
Mięso, kajzerkę, jajko, sól i pieprz wyrabiamy na gładka masę. Formujemy z niej małe kuleczki „na jeden kęs”. Obtaczamy je w bułce tartej, a następnie podsmażamy do oleju by zrobiła się na niej chrupiąca skórka.
Do garnka przelewamy pomidory, dodajemy sól, pieprz, oregano oraz bazylię. Wkładamy klopsiki i gotujemy około 15 minut by nieco wody odparowało a mięso doszło w środku.
Cukinię za pomocą temperówki kroimy we wstążki, przekładamy do miski. Skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i oregano z bazylią. Na talerzu układamy porcję makaronu, porcję sosu oraz kilka klopsików.