Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana cykoria, grzyby mun, makaron i kilka przypraw tworzą wspaniałe danie. Można podawać samodzielnie, albo jako dodatek do mięsa lub ryb.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30139
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30139
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2244
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem, po 20 minutach kroimy w paski. Z cykorii ściągamy wierzchnie liście, odcinamy spód, wycinamy głąb. Cykorię dzielimy na ćwiartki lub jeszcze drobniej. Na patelni podgrzewamy masło. Dodajemy cukier i od razu cykorię. Smażymy na małym ogniu chwilę, aż cała cykoria pokryje się cukrem. Dodajemy grzyby, przyprawy i pod przykryciem dusimy razem 10 minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy ugotowany makaron, ewentualnie doprawiamy.
Przed podaniem posypujemy czarnym sezamem.