Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z czerwonym pesto

Makaron z czerwonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 412

Dodano:

Odsłon: 140

Niesamowicie szybki obiad, do zrobienia w 10 minut. Makaron podany w ten sposób jest lekki, a jednocześnie aromatyczny.

Składniki

  • 50 g suszonych pomidorów ze słoika
  • garść bazylii
  • garść dowolnych orzechów (świetnie pasują włoskie i nerkowce)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta ostrej papryki w proszku
  • ząbek czosnku
  • trochę wody dla ułatwienia blendowania
  • 50 g parmezanu lub grana padano
  • 300 g makaronu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz makaronu zblendować (część sera zostawić do posypania dania). Ugotować makaron, do odcedzonego makaronu dodać zrobione pesto i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem i ozdobić listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń