Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej kremowość pesto z makaronem.
blender ze stopką miksującą
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 145
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28289
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4419
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 145
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28289
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4419
Składniki
Składniki pesto ( połowa startego sera) najlepiej dać do wysokiego wąskiego naczynia i zmiksować stopką blendera. Całość doprawia się od razu solą i opcjonalnie sokiem z cytryny. Pesto zalewa się oliwą, aby nie ciemniało. Makaron gotuje się w osolonej wodzie, potem niedokładnie się go odcedza, dodaje się pesto i całość się miesza. Powstanie aksamitny sos otulający makaron. Resztę sera można dać od razu z pesto, lub/ i podać na talerzu.
Smacznego :)