Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jej kremowość pesto z makaronem.
blender ze stopką miksującą
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Pyszny i zdrowy
Odsłon: 46
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 509
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 193
Składniki
Składniki pesto ( połowa startego sera) najlepiej dać do wysokiego wąskiego naczynia i zmiksować stopką blendera. Całość doprawia się od razu solą i opcjonalnie sokiem z cytryny. Pesto zalewa się oliwą, aby nie ciemniało. Makaron gotuje się w osolonej wodzie, potem niedokładnie się go odcedza, dodaje się pesto i całość się miesza. Powstanie aksamitny sos otulający makaron. Resztę sera można dać od razu z pesto, lub/ i podać na talerzu.
Smacznego :)