Jej kremowość pesto z makaronem.
Makaron z domowym pesto
Składniki
Na dwie porcje
- makaron 20 dag
- pesto:
- bazylia 2 szkl liści
- ser twardy owczy lub inny 10 dag
- czosnek 1 ząbek
- orzeszki pinii, u mnie słonecznik 2 łyżki
- oliwa z oliwek
- cytryna opcjonalnie sok z 1 łyżeczka
- sól
Składniki
Na dwie porcje
- makaron 20 dag
- pesto:
- bazylia 2 szkl liści
- ser twardy owczy lub inny 10 dag
- czosnek 1 ząbek
- orzeszki pinii, u mnie słonecznik 2 łyżki
- oliwa z oliwek
- cytryna opcjonalnie sok z 1 łyżeczka
- sól

Potrzebne przybory kuchenne
blender ze stopką miksującą
Etapy przygotowania
Składniki pesto ( połowa startego sera) najlepiej dać do wysokiego wąskiego naczynia i zmiksować stopką blendera. Całość doprawia się od razu solą i opcjonalnie sokiem z cytryny. Pesto zalewa się oliwą, aby nie ciemniało. Makaron gotuje się w osolonej wodzie, potem niedokładnie się go odcedza, dodaje się pesto i całość się miesza. Powstanie aksamitny sos otulający makaron. Resztę sera można dać od razu z pesto, lub/ i podać na talerzu.
Smacznego :)
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 837
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1315
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 837
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1315


Składniki
- makaron 20 dag
- pesto:
- bazylia 2 szkl liści
- ser twardy owczy lub inny 10 dag
- czosnek 1 ząbek
- orzeszki pinii, u mnie słonecznik 2 łyżki
- oliwa z oliwek
- cytryna opcjonalnie sok z 1 łyżeczka
- sól
Składniki pesto ( połowa startego sera) najlepiej dać do wysokiego wąskiego naczynia i zmiksować stopką blendera. Całość doprawia się od razu solą i opcjonalnie sokiem z cytryny. Pesto zalewa się oliwą, aby nie ciemniało. Makaron gotuje się w osolonej wodzie, potem niedokładnie się go odcedza, dodaje się pesto i całość się miesza. Powstanie aksamitny sos otulający makaron. Resztę sera można dać od razu z pesto, lub/ i podać na talerzu.
Smacznego :)
Danie palce lizać, pychotka.;)
Super danie :)