Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8387
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Składniki
Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy. Groszek ugotować do miękkości. Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebule i pieczarki i obsmażyć na średnim ogniu stale mieszając, przez ok 5 minut. Dołożyć groszek i szynkę. Wymieszać w misce śmietanę z żółtkiem i przelać na patelnię. Dusić przez 5 minut pod przykryciem albo do dobrego rozgrzania się całości. Sos wymieszać z makaronem lub podawać makaron przykryty sosem po wierzchu. Przed podaniem posypać parmezanem.