Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10759
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3433
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2457
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10759
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3433
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2457
Składniki
Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy. Groszek ugotować do miękkości. Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebule i pieczarki i obsmażyć na średnim ogniu stale mieszając, przez ok 5 minut. Dołożyć groszek i szynkę. Wymieszać w misce śmietanę z żółtkiem i przelać na patelnię. Dusić przez 5 minut pod przykryciem albo do dobrego rozgrzania się całości. Sos wymieszać z makaronem lub podawać makaron przykryty sosem po wierzchu. Przed podaniem posypać parmezanem.