Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron z groszkiem, pieczarkami i szynką.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425074
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425074
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Składniki
Ja przygotowałam samodzielnie makaron. Ale można użyć gotowy. Groszek ugotować do miękkości. Makaron ugotować al dente w dużym garnku w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebule i pieczarki i obsmażyć na średnim ogniu stale mieszając, przez ok 5 minut. Dołożyć groszek i szynkę. Wymieszać w misce śmietanę z żółtkiem i przelać na patelnię. Dusić przez 5 minut pod przykryciem albo do dobrego rozgrzania się całości. Sos wymieszać z makaronem lub podawać makaron przykryty sosem po wierzchu. Przed podaniem posypać parmezanem.