Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy sera pleśniowego i winogron
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3379
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1431
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3379
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1431
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2164
Składniki
Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem.
Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku.