Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z indykiem i winogronami.

Makaron z indykiem i winogronami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22287

Dodano:

Odsłon: 2390

Dla smakoszy sera pleśniowego i winogron

Składniki

  • dowolny makaron, 1/2 opakowania
  • pierś z indyka, 30 dkg
  • ciemne winogrona, 30 dkg
  • masło, 3 łyżki
  • siekana cebula, 1 łyżka
  • niebieski ser pleśniowy, 10 dkg
  • tymianek, kilka gałązek
  • sól
  • pieprz
  • olej, 2 łyżki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z indykiem i winogronami.

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki.

  2. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju.

  3. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem.

  4. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń