Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie pasty to niezawodny sposób na szybki, pożywny, a przy tym niezwykle smaczny obiad. Tak jest makaron z jarmużem i mielonym mięsem drobiowym. Z poniższego przepisu przygotujesz danie dla 3 osób.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2032
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 437
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2032
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 264
Polecam.
Odsłon: 437
Składniki
Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Zmiel filet z indyka przez maszynkę do mięsa z sitkiem o średnich oczkach. Rozdrobnij gorgonzolę. Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posiekaj drobno obrane ząbki czosnku. Usuń z papryczki gniazdo nasienne i także ją drobno posiekaj.
W głębokiej patelni krótko podsmaż na maśle czosnek i papryczkę chili (uważając, by czosnek się nie przypalił). Dodaj na patelnię opłukane i osuszone liście jarmużu. Smaż, aż zmiękną.
Dodaj na patelnię mięso i wysmaż, w trakcie smażenia doprawiając solą i pieprzem. Pod koniec smażenia mięsa dołóż na patelnię kawałki gorgonzoli. Smaż jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając.
Przełóż na patelnię świeżo ugotowany (jeszcze ciepły) makaron. Wymieszaj z sosem. Przed podaniem każdą porcję makaronu z jarmużem i mięsem oprósz parmezanem.