Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe danie pełne smaku!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 469
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 506
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 469
Składniki
Na odrobinie oliwy zeszkliłam cebulę pokrojoną w piórka. Dodałam posiekany czosnek a po chwili pokrojone kabanosy.. Można też użyć zwykłych, nie ma ich być dużo, chodzi tylko o smak. Dodałam pokrojoną w paski cukinię- około 10 plastrów. teraz można dodać śmietankę albo dodać serek topiony i wodę. Używam go jako zamiennik śmietany- też emulguje sos.
Rozpuściłam go, dodałam posiekane oliwki, kapary, pieprz, połowę startego parmezanu. Ugotowany makaron dodałam do sosu, wymieszałam, dodałam natkę pietruszki i całość posypałam resztą sera.
Smacznego :)