Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe danie pełne smaku!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Składniki
Na odrobinie oliwy zeszkliłam cebulę pokrojoną w piórka. Dodałam posiekany czosnek a po chwili pokrojone kabanosy.. Można też użyć zwykłych, nie ma ich być dużo, chodzi tylko o smak. Dodałam pokrojoną w paski cukinię- około 10 plastrów. teraz można dodać śmietankę albo dodać serek topiony i wodę. Używam go jako zamiennik śmietany- też emulguje sos.
Rozpuściłam go, dodałam posiekane oliwki, kapary, pieprz, połowę startego parmezanu. Ugotowany makaron dodałam do sosu, wymieszałam, dodałam natkę pietruszki i całość posypałam resztą sera.
Smacznego :)