Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z makaronem i kalafiorem.Makaron w sosie, z serkami topionymi i boczkiem. Danie bardzo pyszne.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 434
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 998
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 99
Składniki
Cebulę, obrać i pokroić i zeszklić na tłuszczu.Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki albo suchą.
Cebulę przerzucić do większego garnka.Dodać, pokrojone w kostkę serki i śmietanę.
Usmażyć pokrojony boczek.
Przerzucić do garnka z cebulą i wymieszać do rozpuszczenia serków. Posolić i popieprzyć.
Kalafior wykroić z liści, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Rozdzielić na różyczki. Włożyć do kipiącej, posolonej wody. Gotować na pół twardo.(ok.10min.próbując). Wybrać na cedzak.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, w/g przepisu na opakowaniu.Odcedzić, lecz nie przelewać zimna wodą.
Włożyć makaron i kalafior, do sosu. Wszystko wymieszać i podgrzewać na wolnym ogniu. Podawać polane ketchupem.
Można zamiast boczku, podać z sadzonymi jajkami.
Danie też dobre, bez boczku i jajek.