Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie! szybko się robi jest tanie i dietetyczne, a smak warzyw broni się sam.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 469
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 469
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1112
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4446
Składniki
Pół kalafiora opłukać i podzielić na dość drobne kawałki. Ugotować al dente w osolonej wodzie. wyjąć na durszlak opłukać zimną wodą zostawić na chwilę do ostudzenia.
Na gotującą się osoloną wodę wrzucić makaron razowy 120 g (60g suchego makaronu na osobę).
Na patelnię teflonowej wrzucić kalafiora i zrumienić go na złoto. Wyjąć do miski oprószyć odrobiną soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cukinię. Przełożyć do miski z kalafiorem na koniec na odrobinie oliwy podgrzać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać wraz z natką do miski.
Na koniec dodać ugotowany Makaron i wszystko delikatnie wymieszać (ja ten razowy gotuję tak by był miękki).
Wyłożyć na talerz delikatnie posypać parmezanem. Ja nie dodaje tam żadnego sosu, czosnek podsmażony na oliwie, natka i kalafior dają tyle smaku że nie potrzeba nic więcej!