Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ganie jednogarnkowe. Połączenie kapusty, makaronu i piersi z ziołami.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31336
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14671
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1393
Składniki
Makaron gotuję , odcedzam , przelewam zimną wodą.
Kapustę drobno siekam. Marchewkę obieram i trę na tarce. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. W garnku rozgrzewam olej ,podsmażam pierś na złoty kolor. Czosnek oraz pietruszkę drobno siekam , dodaję do garnka razem z kapustą i marchewką. Podsmażam mieszając ok. 10 minut. Kapusta powinna się zredukować i puścić sok.
Dodaję do garnka resztę ziół i w razie potrzeby dolewam odrobinę wody.Duszę pod przykryciem 15 minut , następnie dodaję makaron mieszam i odstawiam z ognia.