Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ganie jednogarnkowe. Połączenie kapusty, makaronu i piersi z ziołami.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 841
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 239
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 61
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 65
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 841
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 239
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 61
Składniki
Makaron gotuję , odcedzam , przelewam zimną wodą.
Kapustę drobno siekam. Marchewkę obieram i trę na tarce. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. W garnku rozgrzewam olej ,podsmażam pierś na złoty kolor. Czosnek oraz pietruszkę drobno siekam , dodaję do garnka razem z kapustą i marchewką. Podsmażam mieszając ok. 10 minut. Kapusta powinna się zredukować i puścić sok.
Dodaję do garnka resztę ziół i w razie potrzeby dolewam odrobinę wody.Duszę pod przykryciem 15 minut , następnie dodaję makaron mieszam i odstawiam z ognia.