Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ganie jednogarnkowe. Połączenie kapusty, makaronu i piersi z ziołami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Makaron gotuję , odcedzam , przelewam zimną wodą.
Kapustę drobno siekam. Marchewkę obieram i trę na tarce. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, doprawiam solą i pieprzem. W garnku rozgrzewam olej ,podsmażam pierś na złoty kolor. Czosnek oraz pietruszkę drobno siekam , dodaję do garnka razem z kapustą i marchewką. Podsmażam mieszając ok. 10 minut. Kapusta powinna się zredukować i puścić sok.
Dodaję do garnka resztę ziół i w razie potrzeby dolewam odrobinę wody.Duszę pod przykryciem 15 minut , następnie dodaję makaron mieszam i odstawiam z ognia.