Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne danie robione najczęściej z łazankami. Grzyby i smażony boczek dodają aromatu do kapuścianego” słodkawego i mdłego smaku gotowanej kapusty. Szybkie do zrobienia gdy używa się gotowego makaronu. Danie powinno być mocno pieprzne, podkreśla smak dania.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Posiekać albo poszatkować drobno białą kapustę. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu aż będzie miękka. Odcedzić na durszlaku.
Zgotować makaron według przepisu.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki a obraną cebulę i boczek w kostkę Podsmażyć boczek i dodać cebulę i gdy lekko zmieni kolor dodać pieczarki .Smażyć ok 5 min.
Dodać ugotowaną i odcedzoną z wody kapustę, przyprawić, smażyć 10 minut.
Podsmażoną kapustę z grzybami i cebulką przełożyć do garnka, dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem.