Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Pokroiłam składniki. Jeśli używamy świeżych karczochów, to można też użyć miękkich części listków.
Na oliwie zeszkliłam cebulę z chili i sardelami. Dodałam pokrojone serca, oliwki i czosnek. Po krótkim podsmażeniu dodałam serki topione bez olejów utwardzonych z wodą i je rozpuściłam. Pod koniec całość posypałam twardym serem i jeszcze raz jak już nałożyłam sos na makaron. No i jeszcze natka. Serki topione doskonale zastępują śmietankę w białych sosach.
Smacznego :)