Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 335
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 335
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3766
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1295
Składniki
Pokroiłam składniki. Jeśli używamy świeżych karczochów, to można też użyć miękkich części listków.
Na oliwie zeszkliłam cebulę z chili i sardelami. Dodałam pokrojone serca, oliwki i czosnek. Po krótkim podsmażeniu dodałam serki topione bez olejów utwardzonych z wodą i je rozpuściłam. Pod koniec całość posypałam twardym serem i jeszcze raz jak już nałożyłam sos na makaron. No i jeszcze natka. Serki topione doskonale zastępują śmietankę w białych sosach.
Smacznego :)