Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 256
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5081
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 66
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 256
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 611
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 249
Składniki
Pokroiłam składniki. Jeśli używamy świeżych karczochów, to można też użyć miękkich części listków.
Na oliwie zeszkliłam cebulę z chili i sardelami. Dodałam pokrojone serca, oliwki i czosnek. Po krótkim podsmażeniu dodałam serki topione bez olejów utwardzonych z wodą i je rozpuściłam. Pod koniec całość posypałam twardym serem i jeszcze raz jak już nałożyłam sos na makaron. No i jeszcze natka. Serki topione doskonale zastępują śmietankę w białych sosach.
Smacznego :)