Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1258
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1361
Składniki
Pokroiłam składniki. Jeśli używamy świeżych karczochów, to można też użyć miękkich części listków.
Na oliwie zeszkliłam cebulę z chili i sardelami. Dodałam pokrojone serca, oliwki i czosnek. Po krótkim podsmażeniu dodałam serki topione bez olejów utwardzonych z wodą i je rozpuściłam. Pod koniec całość posypałam twardym serem i jeszcze raz jak już nałożyłam sos na makaron. No i jeszcze natka. Serki topione doskonale zastępują śmietankę w białych sosach.
Smacznego :)