Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkość cebuli, pomidory koktajlowe, świeża bazylia i oczywiście parmezan......
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1131
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1055
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1131
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 289
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2860
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na patelnię, dodać szczyptę soli i cukru, smażyć na niewielkim ogniu, często mieszając, przez około 20-25 minut.
Czosnek pokroić w cienkie plasterki i wraz z pomidorami dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny i dusić razem do momentu, aż pomidory zaczną pękać.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowany makaron przełożyć na patelnię, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki bazylii i tarty parmezan.