Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkość cebuli, pomidory koktajlowe, świeża bazylia i oczywiście parmezan......
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14305
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19443
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14305
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19443
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na patelnię, dodać szczyptę soli i cukru, smażyć na niewielkim ogniu, często mieszając, przez około 20-25 minut.
Czosnek pokroić w cienkie plasterki i wraz z pomidorami dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny i dusić razem do momentu, aż pomidory zaczną pękać.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowany makaron przełożyć na patelnię, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki bazylii i tarty parmezan.