Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkość cebuli, pomidory koktajlowe, świeża bazylia i oczywiście parmezan......
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 126
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4210
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8701
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 126
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4210
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8701
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na patelnię, dodać szczyptę soli i cukru, smażyć na niewielkim ogniu, często mieszając, przez około 20-25 minut.
Czosnek pokroić w cienkie plasterki i wraz z pomidorami dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny i dusić razem do momentu, aż pomidory zaczną pękać.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowany makaron przełożyć na patelnię, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki bazylii i tarty parmezan.