Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkość cebuli, pomidory koktajlowe, świeża bazylia i oczywiście parmezan......
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 499
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2723
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 499
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13463
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2723
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na patelnię, dodać szczyptę soli i cukru, smażyć na niewielkim ogniu, często mieszając, przez około 20-25 minut.
Czosnek pokroić w cienkie plasterki i wraz z pomidorami dodać do cebuli. Wlać ocet balsamiczny i dusić razem do momentu, aż pomidory zaczną pękać.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowany makaron przełożyć na patelnię, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać listki bazylii i tarty parmezan.