Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2102

Dodano:

Odsłon: 105

czyli przepis na ekspresowe danie

Składniki

  • makaron - 200 g
  • krewetki tygrysie mrożone - 200 g
  • cebula - 2 szt.
  • czosnek - 6 ząbków
  • pomidory krojone bez skórki - 1 puszka (400 ml)
  • chili - płaska łyżeczka
  • masło - 50 g
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron z krewetkami

Przygotowanie

  1. krewetki rozmrażamy

  2. makaron (wybieramy swój ulubiony - u mnie pełnoziarniste penne) gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy

  3. na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, smażymy aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili, smażymy jeszcze minutę i wrzucamy pomidory, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 minut

  4. teraz na patelnię wrzucamy krewetki i smażymy dusimy 3 minuty, jeżeli trzeba to przyprawiamy jeszcze solą i chili

  5. na koniec dorzucamy makaron, dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze minutę i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń