Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Składniki
krewetki rozmrażamy
makaron (wybieramy swój ulubiony - u mnie pełnoziarniste penne) gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, smażymy aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili, smażymy jeszcze minutę i wrzucamy pomidory, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 minut
teraz na patelnię wrzucamy krewetki i smażymy dusimy 3 minuty, jeżeli trzeba to przyprawiamy jeszcze solą i chili
na koniec dorzucamy makaron, dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze minutę i gotowe, smacznego ;-)