Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
krewetki rozmrażamy
makaron (wybieramy swój ulubiony - u mnie pełnoziarniste penne) gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy
na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno posiekaną cebulę, smażymy aż się zeszkli, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili, smażymy jeszcze minutę i wrzucamy pomidory, solimy, przykrywamy i dusimy ok 10 minut
teraz na patelnię wrzucamy krewetki i smażymy dusimy 3 minuty, jeżeli trzeba to przyprawiamy jeszcze solą i chili
na koniec dorzucamy makaron, dokładnie mieszamy, dusimy jeszcze minutę i gotowe, smacznego ;-)