Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wyrazisty i jednocześnie bardzo prosty przepis na makaron z krewetkami i szpinakiem z dodatkiem parmezanu.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 478
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj (często mieszając), aż będzie al dente. Odcedź i odstaw makaron.
Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i 25 g masła. Dodaj zmielony czosnek, czerwoną paprykę i gotuj do momentu, aż zacznie pachnieć.
Wrzuć krewetki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mieszaj do momentu kiedy krewetki zrobią się różowe, ale nie do końca usmażone.Dodaj oregano, szpinak i gotuj.
Wrzuć wcześniej ugotowany makaron, dodaj masło, parmezan i pietruszkę. Mieszaj, aż masło się rozpuści.
Gdy krewetki będą gotowe dodaj sok z cytryny, wymieszaj ponownie i podaj gorące