Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, wyrazisty i jednocześnie bardzo prosty przepis na makaron z krewetkami i szpinakiem z dodatkiem parmezanu.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 342
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 342
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj (często mieszając), aż będzie al dente. Odcedź i odstaw makaron.
Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i 25 g masła. Dodaj zmielony czosnek, czerwoną paprykę i gotuj do momentu, aż zacznie pachnieć.
Wrzuć krewetki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mieszaj do momentu kiedy krewetki zrobią się różowe, ale nie do końca usmażone.Dodaj oregano, szpinak i gotuj.
Wrzuć wcześniej ugotowany makaron, dodaj masło, parmezan i pietruszkę. Mieszaj, aż masło się rozpuści.
Gdy krewetki będą gotowe dodaj sok z cytryny, wymieszaj ponownie i podaj gorące