Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie i do tego błyskawiczne
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Składniki
1. makaron ugotować w osolonej wodzie, na półmiękko, odcedzić (zostawić kubek wody z gotowania makaronu), 2. rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć na rumiano, dodać posiekany czosnek, posolić, podlać kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu, dusić do odparowania płynu, dodać szpinak i pokrojone suszone pomidory, dusić ok 5 min, dodać passatę i pokrojone pomidorki koktailowe, zagotować, dodać śmietankę i ser, doprawić do smaku, 3. makaron dodać do sosu, trzymać chwilę na ogniu, jeśli będzie zbyt suche, dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu, smacznego