Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aksamitnym sosem. Danie proste i szybkie do przygotowania, ale nadaje się na niedzielny obiad. Kurczak z cukinią w sosie śmietanowym najbardziej smakuje nam z makaronem, ale można podać go z ryżem lub ziemniakami.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2523
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2523
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem, curry i słodką papryką, odstawić na minimum 20minut. Następnie podsmażyć je na oleju, odstawić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Następnie dodać mięso, zalać bulionem, chwilę dusić, by mięso zmiękło. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, dodać do niej śmietanę. Mieszać do połączenia. Sos dodać do mięsa, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Chwilę gotować, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż na ćwiartki, wydrążyć miąższ z nasionami, pokroić w plasterki, podsmażyć na osobnej patelni do zarumienienia i dołożyć do sosu, wymieszać. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzić. Wymieszać z sosem, podać zaraz po przygotowaniu, makaron posypać posiekaną natką pietruszki.