Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Makaron z kurczakiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9391

Dodano:

Odsłon: 2183

Moje "kryzysowe" danie. ;-) Robię je kiedy mam kryzys i nic mi się nie chce. By przygotować obiad na 2 dni wystarczy dosłownie 20 minut. Uwielbiam szpinak, więc bardzo często korzystam z tego przepisu.

Składniki

  • 100g suchego makaronu razowego
  • 500g szpinaku mrożonego
  • 300g filetów z kurczaka
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy do zarumienienia na rozgrzanym oleju.

  2. W rondelku z grubym dnem umieszczamy szpinak (nie trzeba go wcześniej rozmrażać), dolewamy trochę wody i dusimy do momentu aż szpinak się rozmrozi a woda wyparuje. Na koniec dodajemy jogurt grecki, doprawiamy do smaku.

  3. Szpinak, kurczaka i makaron mieszamy ze sobą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń