Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje "kryzysowe" danie. ;-) Robię je kiedy mam kryzys i nic mi się nie chce. By przygotować obiad na 2 dni wystarczy dosłownie 20 minut. Uwielbiam szpinak, więc bardzo często korzystam z tego przepisu.
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1618
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 534
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 323
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1618
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 534
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 323
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4217
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety kroimy w kostkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy do zarumienienia na rozgrzanym oleju.
W rondelku z grubym dnem umieszczamy szpinak (nie trzeba go wcześniej rozmrażać), dolewamy trochę wody i dusimy do momentu aż szpinak się rozmrozi a woda wyparuje. Na koniec dodajemy jogurt grecki, doprawiamy do smaku.
Szpinak, kurczaka i makaron mieszamy ze sobą.