Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu, prosty i bardzo smaczny makaron w sam raz na ciepłą kolację!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25912
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 25912
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8947
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 735
Składniki
Makaron wrzucić do gotującej się, osolonej wody. Ugotować al dente, odcedzić (można zostawić ok. 1/3 szklanki wody z garnka) Umytą pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić pieprzem i solą, wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz i usmażyć. Dodać czosnek, podsmażyć. Następnie na patelnię wlać 1/3 szklanki wody (można wykorzystać tę po makaronie) i dorzucić sery. Mieszać na małym ogniu do rozpuszczenia serów. Dodać szpinak i przemieszać wszystkie składniki wciąż na małym ogniu. Dodać ugotowany makaron na patelnię, wymieszać. Smacznego!