Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 7985

Dodano:

Odsłon: 369

Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    Posiekany czosnek i imbir podsmażyć przez minutę na patelni. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor.

    Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut.

    Dodać kurczaka, odcedzonego bambusa i zalać wszystko szklanką bulionu dusimy przez 5 minut . Pod koniec doprawić dwiema łyżkami sosu sojowego, carry, solą oraz pieprzem.

    Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń