Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 301
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1504
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 301
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1504
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekany czosnek i imbir podsmażyć przez minutę na patelni. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor. Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut. Dodać kurczaka, odcedzonego bambusa i zalać wszystko szklanką bulionu dusimy przez 5 minut . Pod koniec doprawić dwiema łyżkami sosu sojowego, carry, solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Smacznego !