Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i warzywami po chińsku
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 345
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4916
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 345
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4916
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 157
Składniki
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić dwiema łyżkami sosu sojowego i odstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Posiekany czosnek i imbir podsmażyć przez minutę na patelni. Dodać kurczaka, krótko podsmażyć i zdjąć z patelni jak tylko zmieni swój kolor. Paprykę pokroić w paski, marchewkę pokroić w słupki, por na plasterki, podsmażyć na tej samej patelni przez 5 minut. Dodać kurczaka, odcedzonego bambusa i zalać wszystko szklanką bulionu dusimy przez 5 minut . Pod koniec doprawić dwiema łyżkami sosu sojowego, carry, solą oraz pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Smacznego !