Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 242
Dodano: 11.09.2014
Odsłon: 3823
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
W pierwszej kolejności przygotuj sos. W rondelku wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu i podgrzewaj mieszając od czasu do czasu na małym ogniu przez około 10 minut. Odstaw.
Do dużej patelni lub w woka wlej 2 łyżki oleju i podsmaż na dużym ogniu kurczaka, aż przestanie być surowy. Wyjmij z patelni i odstaw.
Do tej samej patelni podsmaż warzywa, zaczynając od tych najtwardszych. Najpierw przez chwilę podsmażaj marchewkę, później dodaj fasolkę, cukinię itd., tak by wszystkie były gotowe w tym samym czasie.
Dodaj do warzyw bulion z kurczaka i sos sojowy i gotuj przez chwilę zdrapując ewentualne przypalone elementy z dna patelni. Dodaj sos z masła orzechowego i wymieszaj. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, wlej więcej bulionu.
Na koniec włóż do patelni ugotowany makaron i kurczaka, wymieszaj, dobrze podgrzej i wyłóż do miseczek. Posyp posyp orzeszkami i kolendrą i podawaj.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)