Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to połączenie smaków, które idealnie do siebie pasują. Szpinak, pomidorki i kurczak to świetnie dopasowane trio, które w każdej postaci smakuje wspaniale. Tym raziem połączyłam je z makronem. Danie jest pyszne, sycące, niedrogie, a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. Idealne dla zapracowanych. Dodatkowo to danie świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy jeśli zapakujemy je do pudełeczka ;)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10077
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3888
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42393
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10077
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3888
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42393
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 276
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Składniki
Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Makaron odcedzamy w taki sposób, aby została nam około połowa szklanki wody w której się gotował.
Kurczaka oczyszczamy z błon i kroimy w małą kostkę. Doprawiamy go ulubionymi przyprawami. Na patelce rozgrzewamy olej/oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i krótko smażymy, uważając żeby nie spalić czosnku. Dorzucamy mięso i smażymy na rumiano. Następnie do mięsa dorzucamy pomidorki koktajlowe, szpinak i około 4 łyżki wody z makaronu. Całość przykrywamy i zmniejszamy ogień. Dusimy, co jakiś czas mieszając, aż szpinak zwiędnie, a pomidorki trochę zmiękną. Wtedy dorzucamy makaron, ser i dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i podgrzewamy chwilę, aż ser oblepi makaron. Podajemy obsypane tartym parmezanem i listkami bazylii. Smacznego ;)