Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne smaków i aromatów. Mięso zamarynowane w sosie sojowym z czosnkiem, do tego świeża mięta, imbir... mniam :) Dopełnieniem całości jest mój ulubiony makaron w kształcie kokardek oraz mnóstwo warzyw.
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 60
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 143
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 60
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, następnie kroimy w cienkie paski o długości około 5 cm. Przygotowane mięso mieszamy z sosem sojowym i miodem. Dodajemy czosnek pokrojony w cienkie słupki. Całość wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty, smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy mięso jest już mocno obsmażone, na patelnię wlewamy marynatę, dodajemy utarty na tarce o grubych oczkach imbir. Mięso dusimy 2- 3 minuty. Fasolkę wrzucamy na osoloną, wrzącą wodę, gotujemy kilka minut, odcedzamy. Podobnie postępujemy z brokułem, tyle że gotujemy go oddzielnie, ponieważ ma inny czas gotowania niż fasolka. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente.
Cukinię obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patelnię. Gdy cukinia lekko zmięknie dodajemy ugotowane warzywa, oraz makaron. Całość podsmażamy kilka minut, aby smaki się przeniknęły. Gotowe danie posypujemy świeżą, drobno posiekaną miętą. Smacznego.